Updated 2024: Ontdek het verschil tussen gelnagels vs acrylnagels (2024)

Klanten vragen vaak specifiek naar acrylnagels en beweren dat acryl beter is dan gel. Maar waarom is dat zo, en welke optie is eigenlijk beter? Gelnagels vs acrylnagels zijn beide populaire keuzes voor mensen die de uitstraling van hun natuurlijke nagels willen verbeteren. Hoewel deze twee soorten kunstnagels er hetzelfde uitzien, zijn er belangrijke verschillen die je moet kennen om de juiste keuze te maken.

Inhoudsopgave

Het verschil tussen gelnagels vs acryl nagels is vrij minimaal.

Het verschil tussen gelnagels en acrylnagels is vrij minimaal. Het eindproduct is na het uitharden (polymeriseren) bijna hetzelfde. Polymerisatie is het chemische proces waarbij het product hard wordt en in plastic verandert. Hoewel het chemische proces waarmee beide producten polymeriseren totaal anders is, zijn het na het uitharden beide acrylplastics.

Gelnagels staan bekend om hun langdurige, glanzende afwerking, maar ze kunnen ook duurder zijn dan acrylnagels. Ze worden in lagen aangebracht en uitgehard onder een UV- of LED-lamp. Gelnagels zijn over het algemeen flexibeler en natuurlijker dan acrylnagels, maar kunnen uitdagender zijn om aan te brengen voor beginnende nagelstylistes.

Acrylnagels daarentegen worden gemaakt door een vloeibare monomeer en een poederpolymeer te combineren. Dit mengsel wordt snel hard bij blootstelling aan lucht. Acrylnagels zijn doorgaans steviger en duurzamer dan gelnagels, waardoor ze geschikt zijn voor mensen met een actieve levensstijl of beroepen waarbij de handen veel worden gebruikt. Ze kunnen echter een sterkere geur hebben tijdens het aanbrengen en vereisen vaak meer vijlwerk om de gewenste vorm te bereiken.

Beide behandelingen bieden unieke voordelen en de keuze tussen gel- en acrylnagels hangt af van persoonlijke voorkeuren en behoeften. Of je nu de flexibele en natuurlijke uitstraling van gelnagels verkiest of de stevige en duurzame eigenschappen van acrylnagels, beide opties kunnen je nagels er fantastisch uit laten zien.

Updated 2024: Ontdek het verschil tussen gelnagels vs acrylnagels (1)

Uiteindelijk mag het geen verschil uitmaken wat er gebruikt wordt!
Een goede gel nagelstylist of een goede acryl nagelstylist zouden beide in staat moeten zijn om sterke, goed zittende, en niet loslatende nagels op te bouwen.

Problemen met je kunstnagels?

Bevatten gel en acryl dezelfde ingrediënten?

Gelnagels en acrylnagels zijn beide gemaakt van dezelfde basismaterialen: monomeervloeistof en polymeerpoeder. Het verschil zit in de samenstelling. Gelnagels bevatten oligomeren, dit zijn monomeren met een korte keten die de kunstnagels flexibeler maken.

Wanneer kan ik beter kiezen voor gel of acrylnagels?

Gelnagels worden vaak beschouwd als een “gezonder” alternatief voor de nagels dan acryl. Ze veroorzaken minder snel schade aan de natuurlijke nagel of het nagelbed. Tevens heb je ook geen rustperiode nodig na het langdurig dragen van gelnagels. Gelnagels voelen ook natuurlijker en minder stug aan dan acrylnagels. Gel is ook geschikter voor het verstevigen van natuurlijke nagels, zoals bij een BIAB-behandeling.

Acrylnagels zijn steviger en harder en daardoor geschikter voor dames met veeleisende banen waarbij ze hun handen veel gebruiken. Acryl is dus een betere keuze bij kunstnagels waarbij er extra veel stevigheid moet worden geboden.

Als nagelstylist vraag ik altijd aan mijn klanten de volgende vraag: “Welk beroep heb je? Doe je kantoorwerk? Ben je actief bezig, bijvoorbeeld als serveerster?” Op basis van het antwoord maak ik een keuze of deze klant beter gel- of acrylnagels kan nemen.

Afhankelijk van je baan of bezigheden kan er besloten gewerkt te worden met acryl of gel voor je kunstnagels.”

Kelvin – Nagelstylist

Recent heb ik kunstnagels laten zetten en ze vielen er naar een paar dagen af, hoe kan dit?

Dan heeft je nagelstylist slecht werk verrricht. De meest voorkomende oorzaak dat men nagels verliest is door lifting. Lifting kan op verschillende manieren door je nagelstylist voorkomen worden, lees er hier alles over.

Geschiedenis van kunstnagels

Updated 2024: Ontdek het verschil tussen gelnagels vs acrylnagels (2)

Het idee van kunstnagels bestaat al sinds de oudheid, toen mensen materialen zoals bot, ivoor en metaal gebruikten om hun nagels te verfraaien. De moderne acrylnagel, zoals we die nu kennen, begon echter halverwege de 20e eeuw.

1950s: De Geboorte van Acrylnagels

Een belangrijk moment in de geschiedenis van acrylnagels vond plaats in de jaren ’50. Dr. Frederick Slack, een tandarts, brak een nagel op het werk en gebruikte tandheelkundig acryl om deze te repareren. Dit inspireerde hem om samen met zijn broer, Tom Slack, het eerste acrylnagelsysteem te ontwikkelen.

Ontwikkeling en Populariteit

In de daaropvolgende decennia begon de schoonheidsindustrie het gebruik van acrylnagels over te nemen en te verbeteren. Nagelsalons begonnen acrylbehandelingen aan te bieden, die al snel populair werden vanwege hun duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht.

Tijdens de jaren ’60 en ’70 werden acrylnagels steeds geavanceerder. Nageltechnici experimenteerden met verschillende technieken en materialen om de toepassing en het uiterlijk van acrylnagels te verbeteren.

1980s: Mainstream Succes

In de jaren ’80 waren acrylnagels volledig ingeburgerd. Ze verschenen in modetijdschriften en werden gedragen door beroemdheden, wat hun populariteit verder vergrootte. Vooruitgang in acrylproducten maakte ze makkelijker aan te brengen en comfortabeler om te dragen.

Moderne Tijd

Vandaag de dag zijn acrylnagels een vaste waarde in de schoonheidsindustrie. Ze blijven zich ontwikkelen met nieuwe innovaties, zoals geurloze acryls, gekleurde poeders en verschillende applicatietechnieken. Naast acrylnagels zijn er nu ook veel alternatieven, zoals gelnagels, dip powder nagels en BIAB (Builder In A Bottle) behandelingen, die elk hun eigen voordelen en esthetische mogelijkheden bieden.

Culturele Impact

Acrylnagels hebben een grote culturele impact gehad en zijn een symbool geworden van mode en persoonlijke expressie. Ze zijn vooral populair in bepaalde subculturen en onder beroemdheden, die ze vaak gebruiken om gedurfde modeverklaringen te maken.

Pas in 1982 kwam het eerste UV gel systeem op de markt. James Guiliana heeft de UV lamp uitgevonden die toen der tijd maar liefst $500 kostte

Wist je dat:

Het grootste verschil van gelnagels vs acrylnagels is voor de nagelstylist(e)

Acryl nagels – de applicatie

Verschil #1: De applicatie methode voor Acrylnagels en het chemische proces van curen

Het grootste verschil tussen de 2 producten is de manier waarop het uithard.


Acryl nagels hebben 2 componenten:

Beide deze componenten vormen samen een chemische reactie wanneer ze met elkaar gemixt worden.
Deze reactie begint onmiddellijk wanneer ze met elkaar in contact komen.

  • Acryl monomer
  • Acryl poeder

Dit geeft de nagelstylist maar een beperkte tijd om de acryl te plaatsen voordat het geheel is uitgehard.
De snelheid waarmee de acryl uithard ligt aan het soort monomer dat gebruikt wordt.

@jerihelll How I apply my acrylic 🫶🏼 This one deserves a longer video for once😮‍💨✨Intention✨ from @secretnailaffair #acrylicapplication #nailart #acrylicnails #coveracrylics #processvideo #nailhacks2022 #lanailtech ♬ love nwantinti (ah ah ah) – CKay

Verschil #2: de acrylkwast is een stuk groter en breder

Een acrylkwast is ook een stuk groter en breder dan een gelkwast.

Updated 2024: Ontdek het verschil tussen gelnagels vs acrylnagels (3)
Updated 2024: Ontdek het verschil tussen gelnagels vs acrylnagels (4)

Verschil #3: Sterke Chemische geur van ACrylnagels

Acryl heeft ook als eigenschap dat het een zeer sterke chemische geur heeft tegenover gel dat een vrij neutrale geur heeft.

Verschil #4: Hardheid na Curen van ACRYLnagels

Acryl is na het curen wel wat harder dan gel, en daarmee ook geschikter voor extreem lange nagels.
Bij een normale lengte en een ervaren gelstylist mag de kwaliteit van een gelnagel niet anders zijn dan van een acrylnagel.

(Hard) UV Gel

Updated 2024: Ontdek het verschil tussen gelnagels vs acrylnagels (5)

Verschil #1: Gel wordt Altijd kant en klaar geleverd

UV Hardgel wordt altijd geleverd als eindproduct in een potje of flesje (BIAB Builder in a Bottle), de viscositeit van de gel varieert enorm. Sommige gels zijn heel erg stevig, en andere gel zijn erg vloeibaar.

Verschil #2: De gelkwast

Gel wordt aangebracht doormiddel van een gelkwast, daarmee wordt er een kleine hoeveelheid gel op uit het potje geschept.

Verschil #3: Gel aanbrengen

Bij het aanbrengen van de gel wordt er een vloeiende beweging gemaakt waarbij de gel de kwast volgt.

Verschil #4: Gel Curen wanneer je wilt en daarmee vijlwerk besparen

Een van de grootste voordelen van gel is dat het pas zet wanneer het onder een UV/LED lamp wordt gehouden. Dat betekend dus dat de nagelstylist(e) al vooraf de gel goed kan neerleggen alvorens het uit te harden. Dit bespaard enorm veel vijlwerk.

Verschil #5: Grootste nadeel is van gel is de plakkerigheid

Een van de grootste nadelen van gel is dat het erg plakkerig is en daarmee vaak terecht komt op plekken waar het niet gewenst is.

Verschil #6: Gel heeft een Glossy finish en transparantie

Visueel geeft gel een meer glossy en transparante finish aan de uiteindelijk look van de nagels.

@nails.by.dena Reply to @eelviraa_12 hope this helps 🥰 #nailsbydena #gelnails #nailtutorial #buildergel #howtodonails ♬ Wildest Dreams – Majid Jordan

Zelf heb ik er voor gekozen om me helemaal op het gebruik van gel te specialiseren. Het is dan ook mijn favoriet waarmee ik al mijn sets opbouw.

Conclusie: Wat is beter

Kortom, zowel gelnagels als acrylnagels hebben hun voor- en nadelen. Door factoren zoals nageltype, budget en levensstijl in overweging te nemen, kunt u de soort kunstnagels kiezen die het beste bij uw behoeften past.”

Het is belangrijk op te merken dat beide soorten kunstnagels de natuurlijke nagels kunnen beschadigen als ze niet op de juiste manier worden aangebracht of verwijderd. Om schade tot een minimum te beperken, is het aan te raden om ze door een professional te laten doen en om te voorkomen dat je aan je nagels plukt of bijt.

Gel nagels – VoordelenGel nagels – NadelenAcryl Nagels -VoordelenAcryl nagels – Nadelen
Langdurige, glazende afwerking (transparante look)Duurder dan acrylnagels (aanschaf)Duurzamer/harder dan gelnagelsSchadelijker voor natuurlijke nagels
Flexibeler en natuurlijker dan acrylnagelsUitdagender om aan te lerenGoedkoper in aanschafSterke chemische geur
Geen tijdsrestrictie bij aanbrengen omdat het pas cured in een UV lamp (minder vijlwerk)Enorm plakkerig bij aanbrengenGeschikter voor extreem lange nagelsBeperkte tijd met aanbrengen
Bronvermelding

https://www.raycochrane.co.uk/gel-nails-vs-acrylic-nails-which-one-should-you-go-for/

Header foto’s:
Screenshot 1: https://www.youtube.com/watch?v=mvvFMhK7stk – What Builder Gel Should I Use? – The Nail Hub
Screenshot 2: https://www.youtube.com/watch?v=pGY3qx2qAHc – How To Do Acrylic Nails: Full Set For Beginners – Nathali Bullock

Lees ook mijn andere blogberichten

  • Updated 2024: Ontdek het verschil tussen gelnagels vs acrylnagels (6)

    Alles wat je ooit wilde weten over BIAB

    BIAB — je hoort het tegenwoordig overal. Toch weten veel…

  • Updated 2024: Ontdek het verschil tussen gelnagels vs acrylnagels (7)

    Acrylaat Nagelallergie: Oorzaken, Symptomen en Preventie

    Het is een groeiend probleem onder nagelliefhebbers: een nagelallergie voor…

  • Updated 2024: Ontdek het verschil tussen gelnagels vs acrylnagels (8)

    Meer Klanten voor Je Nagelsalon? Sluit Je Aan bij K-reative Nails Partner Salons

    Meer klanten voor je nagelsalon? K-reative Nails kan je helpen!…

Updated 2024: Ontdek het verschil tussen gelnagels vs acrylnagels (2024)
Top Articles
The UPS Store | Ship & Print Here > 33 Park Pl
Apartment Molukkenstraat for rent in Enschede
Craigslist Houses For Rent In Denver Colorado
Ghosted Imdb Parents Guide
Mr Tire Rockland Maine
AB Solutions Portal | Login
Joe Gorga Zodiac Sign
Bubbles Hair Salon Woodbridge Va
Vardis Olive Garden (Georgioupolis, Kreta) ✈️ inkl. Flug buchen
DIN 41612 - FCI - PDF Catalogs | Technical Documentation
Nexus Crossword Puzzle Solver
Wnem Radar
4156303136
Gma Deals And Steals Today 2022
Craigslist Farm And Garden Cincinnati Ohio
Highland Park, Los Angeles, Neighborhood Guide
Hollywood Bowl Section H
Van Buren County Arrests.org
What Is Vioc On Credit Card Statement
Sunset Time November 5 2022
8000 Cranberry Springs Drive Suite 2M600
Low Tide In Twilight Ch 52
Delectable Birthday Dyes
Tuw Academic Calendar
Unable to receive sms verification codes
Watson 853 White Oval
Ticket To Paradise Showtimes Near Cinemark Mall Del Norte
Pokemon Inflamed Red Cheats
Infinite Campus Asd20
Santa Barbara Craigs List
Himekishi Ga Classmate Raw
Lincoln Financial Field, section 110, row 4, home of Philadelphia Eagles, Temple Owls, page 1
Workboy Kennel
Palmadise Rv Lot
Ark Unlock All Skins Command
Mohave County Jobs Craigslist
ENDOCRINOLOGY-PSR in Lewes, DE for Beebe Healthcare
877-292-0545
Gt500 Forums
Lonely Wife Dating Club בקורות וחוות דעת משתמשים 2021
Shoecarnival Com Careers
Guided Practice Activities 5B-1 Answers
Television Archive News Search Service
How To Customise Mii QR Codes in Tomodachi Life?
10 Types of Funeral Services, Ceremonies, and Events » US Urns Online
Leland Westerlund
Strange World Showtimes Near Marcus La Crosse Cinema
Elvis Costello announces King Of America & Other Realms
Cryptoquote Solver For Today
Where Is Darla-Jean Stanton Now
Lsreg Att
Ippa 番号
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 5763

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.